Министерството на външните работи на Северна Македония излезе с официална реакция

...
Министерството на външните работи на Северна Македония излезе с официална реакция
Коментари Харесай

МВнР на Северна Македония осъди освиркването на българския химн

Министерството на външните работи на Северна Македония излезе с публична реакция на случилото се по време на мача сред националните футболни тимове на двете страни. В началото на снощната футболна среща в Скопие българският химн беше освиркван, а българите бяха обиждани и наричани " татари ".

Ведомството осъжда речта на омразата по време на футболния мач с България. Спортните събития съставляват най-голям израз на правилата на почтена игра, взаимна респект и конкуренция в състезателен дух, се показва в позицията на Министерство на външните работи, ръководено от Буяр Османи.

" Спортните събития съставляват най-голям израз на правилата на почтена игра, взаимна респект и конкуренция в състезателен дух. Злоупотребата с тези правила за разпространяване на ненавист и непоносимост съставлява нарушаване на главната концепция на тези събития ", се споделя в мнението на северомакедонската диипломация.

Северна Македония и България ще продължат и отсега нататък да работят за развиване на двустранните връзки, като страни-членки на НАТО, бъдещи сътрудници в Европейски Съюз и на първо място положителни съседи, декларират от Министерство на външните работи на Република Северна Македония.

Негативната реакция на неприемливото държание на ентусиастите от Скопие идва след редица такиива, изразени от български политици - и такива, подкрепили присъединението на Северна Македония към Европейски Съюз, и такива, които му се опълчиха.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР